Miután felvettük egymással a kapcsolatot, érdemes leülni egy személyes beszélgetésre, ahol megbeszéljük, hogy tulajdonképpen mik az elképzeléseitek, mit szeretnétek megvalósítani, milyen ötleteiket vannak. Megbeszéljük, milyen konkrét tervekre van szükség, mennyi idő áll rendelkezésre, költségkeret és bármit, ami a tervezés szempontjából fontos lehet. Ezután készítek egy pontos árajánlatot, egyeztetés után aláírjuk a szerződést, és meghatározott tervezési díjrészlet befizetése után megkezdődik a tervezés. A munka során folyamatosan egyeztetünk, az anyagok és termékek kiválasztása előzetes szűrés után együtt történik. Méretezett terveket kaptok a megbeszélt munkákról (pl. villamos terv, burkolási terv), amelyek alapján a mesterek a megfelelő módon el tudják végezni az adott munkafázist. A tervezési munka befejezése után történik a maradék tervezési díj befizetése, és zárul le a közös munka. Természetes ezután sem tűnök el, bármilyen kérdésetekre szívesen válaszolok, és segítek a berendezést érintő döntésekben : )

Minden megbízás egyedi, a tervezési díj a Megállapodásban foglaltak szerint alakul. Lehet, hogy neked csak berendezési skiccre van szükséged és villamos tervre, más színes látványterveket szeretne és burkolási tervet 3 fürdőszobára, megint más teljes lakberendezési és belsőépítészeti tervezést. Az árat az igényeid alakítják.

Egy alaprajzot nagyjából pontos méretekkel mindenképp, illetve ha nem a teljes alaprajzra szeretnél ajánlatot kérni, nevezd meg a helyiségeket, amelyeket szeretnél a tervezés alá vonni. Fontos, hogy elmond, mire van szükségetek, nagyjából mik az elképzeléseitek, milyen fázisban tart a felújítás, és hogy van-e tervezési határidő. Ha bizonytalan vagy benne, hogy tulajdonképpen milyen tervekre van szükségetek, beszéljünk meg egy személyes találkozót, ahol letisztázzuk a részleteket.

Lásd az előző pontot. Ezen kívül, ha esetleg vannak olyan képeid, amelyekből inspirálódsz, amelyek a belső tér kialakításához vezérfonalként használhatók, vagy csak mutatják, hogy mi tetszik, hozd magaddal. Ez alapján már sok mindent meg tudunk beszélni. Ha vannak képeid a jelenlegi állapotról, az is nagyon hasznos.

Erre nincs egy meghatározott szám, nincs korlátozva. Függ attól, hogy milyen hosszú a tervezés, hogy kérted-e a személyes jelenlétet vásárlásoknál vagy hogy hányszor kell kimenni a helyszínre. Lehet, hogy hetente, lehet hogy havonta, illetve ahogy kijön a lépés.

Természetesen működhet. Ebben az esetben mindenképpen kell valaki, aki az ingatlannál ott tud lenni, koordinálja a munkálatokat, átveszi a szállítmányokat stb, azonban ilyenkor is minden esetben elmegyek a helyszínre a tervezés megkezdése előtt, a felújítás/építkezés során minimum egyszer, és a befejezésnél.

A kivitelezést nem Én végzem és nem Én koordinálom a munkálatokat. Én a design-ért felelek és az általam tervezett munkafázisokról méretezett tervet készítek, amit továbbítok vagy a megrendelőnek, vagy a mesternek. Így nincs kivitelező csapatom sem. Ha nem szeretnétek személyesen koordinálni a különböző szakipari munkálatokat, érdemes megbízni egy generál kivitelezőt.

Komplett, különálló változatokból nem készítek több félét, hacsak nem ponotsan ebben állapodtunk meg. Többnyire egy változatot csiszolunk addig, amíg olyanná nem válik, amit elképzeltünk. Természetesen ha szükséges, megnézünk több elrendezési változatot, vagy színváltozatot.

Előfordulhat, hogy első körben nem pontosan olyan tervet látsz, amire számítottál, de mind különbözőek vagyunk, Lehet, hogy a megbeszélés során egyes információk máshogy nyertek értelmezést. Egyáltalán nem gond, ha valami nem tetszik, a lényeg, hogy beszéljük meg, az elején még sok minden változtatható. Ha többszöri egyeztetés után sem sikerült a vágyott design-t megalkotni, elszámolhatunk, és befejezhetjük a közös munkát.

Ez természetesen attól függ, miben állapodtunk meg, hogy nektek milyen tervekre van szükségetek. Ezek lehetnek például: berendezési skicc, berendezési terv, színes látványterv, faláthelyezési terv, villamos terv, gipszkarton terv, burkolási terv, egyedi bútorok terve, termék konszignációk, méretezett falnézetek, stb.

Nem mindenkinek van szüksége lakberendezőre. Viszont ha úgy érzed, hogy egyedül nem tudsz/tudtok olyan belső tereket kialakítani, amilyeneket szeretnétek, ha tudjátok, hogy milyen hangulatra vágytok, de elvesztek a részletekben vagy a kínálatban, akkor tökéletes választás a közös munka. Mivel együtt előre tervezünk, elkerülhetők a nem várt nagyobb költségek a felújítás során, amik esetleg a nem hozzáértő tervezésből (nem tervezésből) adódnának, továbbá rengetek időt és energiát spórol nektek a piac ismerete révén.

Nem, résztervezéseket, kiegészítő tervezést vagy tanácsadást is.

Minél előbb, annál jobb. Legideálisabb akkor, amikor még nem történtek az ingatlanon építési/felújítási munkák, és van is előtte min. 4 hét, hogy a tervezéssel olyan fázisba érjünk, hogy megalapozott terv alapján kezdődhessenek a munkálatok.

Azzal mindenképpen számolni kell, hogy az első vázlatok elkészítése is 2-3 hetet vesz igénybe.

Igen. Akár egy helyszínin tanácsadás is elég lehet ilyen esetben.

Ha egy nagyobb lakás/teljes ház teljes felújítását nézzük, átlagosan fél év a felújítási idő, építkezés esetén ez egy év is lehet. Kisebb volumenű vagy kisebb alapterületű lakások esetén természetesen rövidebb időt vesz igénybe. Általában a tervezés együtt halad a felújítással.

Készpénzzel vagy átutalással. Bevált gyakorlat, hogy a tervezési díj felét a tervezés megkezdése előtt, a Tervezési Megállapodás aláírását követően rendezzük, majd a második felét a tervezés végeztével. Megállapodás alapján más ütemezésben is történhet. Tanácsadás esetén a tanácsadást követően.

Mint sok más területen, ahol előleget kell fizetni rendelésnél, itt is a tervezést az első tervezői díj részlet befizetése után tudom megkezdeni. Már a közös munka legelején rengeteg energiát fektetünk a tervezési munka előkészítésébe, és annak ellenére, hogy akár hetekig nem látsz semmilyen eredményt, a háttérben komoly munka folyik annak érdekében, hogy az első terv konzultációra a megbeszélt igényeknek megfelelő prezentációs anyag álljon össze. Azzal, hogy az együttműködésünk elején a tervezési díj egy bizonyos százaléka kerül csak kifizetésre, mindkettőnket védjük, a Tervezői Szerződés pedig biztosít arról, hogy a szerződésbe foglalt munka elkészül.

Ez természetesen függ a tervezés volumenétől, de 2-4 hét szokott kelleni, amíg prezentálható, megbeszélhető vázlatok születnek.

Természetesen nem. Mindig az ügyfél pénztárcája a döntő, minden betervezett terméket ehhez igazítok. Folyamatosan konzultálunk, az ötleteket, terméklistákat és ajánlatokat minden esetben egyeztetem veled, és csak a végső jóváhagyó ítéleted után indul bármilyen rendelés.

Nem probléma, meglévő dolgokkal is lehet nagyot alkotni. A Te igényeid állnak az első helyen. Néha viszont tudni kell elengedni olyan tárgyakat, amik nem a vágyott célt szolgálják ; )

Vagy inkább sok minden tetszik. Valószínűleg, még ha Te nem is látod kristály tisztán, van az ötleteid között egy összekötő kapocs. Ezt keressük meg, ez lesz a design koncepció alapja. Amint megvan az alap, már építkezhetünk rá, és nem fog olyan kaotikusan kinézni a helyzet, mint ahogy az elején gondolod. Elvégre ezért vagyunk : )

Természetesen segítek a választásban. Ez történhet interneten és személyes boltlátogatás során is. Mindig az adott megállapodástól függ, hogy mely termékek kiválasztásánál milyen segítséget kérsz.

Van rá lehetőség. Mi megkapjuk a kulcsot, te pedig átveszed azt a kész lakásoddal a tervezés/kivitelezés végén. Van ennél egyszerűbb?

Sok oka lehet annak, ha a közös munkának vége kell szakadnia a folyamat közben. Ezt mindig megbeszéljük, és elszámolunk az elvégzett munka függvényében.

Ez vonatkozik arra az esetre is, ha teljesen új koncepció mentén szeretnéd a projektet tovább vinni/újra indítani. Megbeszéljük, elszámolunk a régivel, majd új Megállapodást kötünk, és kezdjük az új elképzelés szerint.